"İSPİRTO TÜRK" Neşrolundu

Türkçeden İslâm'a Giriş serimizin yeni kitabı “İspirto Türk” neşrolundu. Kitabın ismi Türkçede hususi bir şekil alan ispirto kelimesinin ruh, can ve espri kelimeleriyle alakası göz önünde bulundurularak İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel tarafından verildi.

Türk yazısı nedir? Hangi yazı Türk yazısıdır? Yazımıza Osmanlıca veyahut Arap harfleri diyenlerin derdi nedir? Elifi görse mertek sanır diyen Türk milleti bunca senedir Latin harfleriyle bir bağ kurabilmiş midir? İnkılaplardan kimler istifade etmiş, inkılaplar kimleri zarara uğratmıştır? Harf inkılabından sonra okumak ve yazmak ne hale bürünmüştür? Hangi sebeplerle Türk yazısı Türkçenin ve Türk varlığının teminatı olmuştur? Yazımızı geri almak niçin geçmişimizden ziyade geleceğimizle alakalıdır? İstiklâl Marşı Derneği İkinci Başkanı Gökhan Göbel, varlığını Müslümanlığına borçlu olan Türk milletinin Türk yazısı ile bağını yine menşei Kur’an ve Hadis olan Türk lisanına müracaat ederek, kitabının ismine münasip bir şekilde izah ediyor. Türk şiirinden Türk musikisine, tahsil hayatından siyasi tarihe kadar birçok sahayı dolaşan kitabın arka kapağında şu satırlar var:

Yazımız dolayısıyla öğrendiklerimi ihtiva eden bu kitaptaki bilgiler esasen ilk tahsilimizde, en geç orta tahsilimiz sırasında öğrenmemiz icap eden bilgilerdir. İstiklâl Marşı Derneği’nin önüne aldığı yazı meselesi keyfî etimologik uğraşılarla alâkalı değildir. Merkezden muhite yazımızın öğrenilmesi ve yayılması yazı politikamızın esasıdır. Düsturumuz: “Öğretmek için öğreniyoruz”dur. Herkesin adını yazabiliyor olması ilk hedefimizdir. Türkçe ve Türk yazısı, uzmanları olan bir ihtisas alanı değil Türk milletinin tek tek her bir ferdinin ve bütününün varlık sahasıdır. Kur’an’sız Müslüman olabiliyor muyuz? Ne dediğimizi bilmeden insan olabiliyor muyuz?

Kitap TİYO Yayıncılıktan, dernek şubelerimizden ve kitapçılardan temin edilebilir.

"İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" Çelimli Çalım'ın Onuncu Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın onuncu sayısı "İSLÂM SENİ KORKUTUYOR, DEMEK Kİ KÂFİRSİN" manşetiyle çıkıyor.

DÖRDÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneği'nin Dördüncü Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapıldı.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor.

Son On Dört Senedir Neşredilmemiş SORULUNCA SÖYLENEN’in Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in son on dört senedir neşredilmemiş kitabı SORULUNCA SÖYLENEN’in yeni baskısı yapıldı.