"SÖYLEYEN BİLMEZ BİLENLER SÖYLEMEZ" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı. İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Lütfi Özaydın’ın “Söyleyen Bilmez Bilenler Söylemez” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor. “Türkçe Üzerine Mülahazalar” serlevhası ile bir seri teşkil edecek bu kitabın arka kapağında şu satırlar yazılı:

On sene önce İsmet Özel Bey’in işaret ettiği “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin kapısını aralamak maksadıyla yapılan iki çalışmada (Türkün Dili Kur’an Sözü ve Resulü Ekrem Söyledi, İşiten Türk Oldu) daha çok isimler üzerinden gösterilen işin sadece o kısımla kalmayıp nerelere uzandığını, uzanacağını görebiliriz bu kitapta. Gördüğümüzden, bilenin söylemediği, söyleyenlerin bilmediği şeyin ne olduğunun sezgisine varabiliriz. Dercedilen yazılarda “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin fevkalâdeliğine dair nezih örnekleri okurken aynı zamanda “öz Türkçe”cilerin bize yutturdukları herzelerin ne kadar temelsiz olduğunu anlıyoruz. Lütfi Özaydın’ın ayan beyan açtığı çığırla yıllardır etimoloji diye diye üzerimize hurafeler boca eden cümle etimologların (başta Ermeni etimologlar olmak üzere) defteri dürülmüştür. Lütfi Hoca’nın konuşma üslûbuyla yazıya döktüğü mülahazalar hiçbir gâvurun, hiçbir zaman, hiçbir şey anlamayacağı şeyler. Şahit olduğumuz; sadece Türklere has, sadece Türkler arasında cereyan edecek bir bakış ve kavrayış tarzıdır. Lütfi Hoca’dan aldığımız dersle söylersek : Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerle irtibatı kesilen Türk “ede”mez, “eyle”yemez, “an”layamaz, “iste”yemez… “bitki”sel hayata dahi giremez. Kaybettiğimiz lisana dönme, Türkçeyi kazanma, geçmişte belki insiyakî olarak bilinenleri şuur katına çıkarma yolunda gösterilen bu marifet her marifet gibi iltifata tâbidir. Müşterisiz mal zayidir. Allah bereket versin.

Kitap derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

İSTİKLÂL ELİFBASI NEŞROLUNDU!

İstiklâl Elifbası renkli, resimli 112 sayfa olarak neşrolundu.

HANYALI KONYA - 6. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuamızın altıncı sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Göründüğü Kadar Görülmeyen Tarihi » manşetiyle çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

"ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” Çelimli Çalım'ın On İkinci Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on ikinci sayısı "ANAMIZ, AVRADIMIZ, YARİMİZ; KADIN MI TÜRK KADINI MI?” manşeti ile çıktı.

"DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK" Çelimli Çalım'ın On Altıncı Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on altıncı sayısı "DÜNLENMEK, BUGÜNLEMEK, YARINSAMAK” manşeti ile neşroldu.

Kalın Türk'ün Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımızın "KALIN TÜRK" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınları'ndan çıktı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı ikinci sayısı çıktı.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN ALTINCI SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı altıncı sayısı çıktı.