"SÖYLEYEN BİLMEZ BİLENLER SÖYLEMEZ" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı. İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Lütfi Özaydın’ın “Söyleyen Bilmez Bilenler Söylemez” kitabı Türkçenin Kur’an-ı Kerim’den neşet etmiş bir lisan olduğunu kelimeler ve Türk hayatı üzerinden izah ediyor. “Türkçe Üzerine Mülahazalar” serlevhası ile bir seri teşkil edecek bu kitabın arka kapağında şu satırlar yazılı:

On sene önce İsmet Özel Bey’in işaret ettiği “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin kapısını aralamak maksadıyla yapılan iki çalışmada (Türkün Dili Kur’an Sözü ve Resulü Ekrem Söyledi, İşiten Türk Oldu) daha çok isimler üzerinden gösterilen işin sadece o kısımla kalmayıp nerelere uzandığını, uzanacağını görebiliriz bu kitapta. Gördüğümüzden, bilenin söylemediği, söyleyenlerin bilmediği şeyin ne olduğunun sezgisine varabiliriz. Dercedilen yazılarda “Türkçeden İslâm’a Giriş” fikrinin fevkalâdeliğine dair nezih örnekleri okurken aynı zamanda “öz Türkçe”cilerin bize yutturdukları herzelerin ne kadar temelsiz olduğunu anlıyoruz. Lütfi Özaydın’ın ayan beyan açtığı çığırla yıllardır etimoloji diye diye üzerimize hurafeler boca eden cümle etimologların (başta Ermeni etimologlar olmak üzere) defteri dürülmüştür. Lütfi Hoca’nın konuşma üslûbuyla yazıya döktüğü mülahazalar hiçbir gâvurun, hiçbir zaman, hiçbir şey anlamayacağı şeyler. Şahit olduğumuz; sadece Türklere has, sadece Türkler arasında cereyan edecek bir bakış ve kavrayış tarzıdır. Lütfi Hoca’dan aldığımız dersle söylersek : Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerle irtibatı kesilen Türk “ede”mez, “eyle”yemez, “an”layamaz, “iste”yemez… “bitki”sel hayata dahi giremez. Kaybettiğimiz lisana dönme, Türkçeyi kazanma, geçmişte belki insiyakî olarak bilinenleri şuur katına çıkarma yolunda gösterilen bu marifet her marifet gibi iltifata tâbidir. Müşterisiz mal zayidir. Allah bereket versin.

Kitap derneğimizin şubelerinden, TİYO Yayıncılıktan ve kitapçılardan temin edilebilir.

"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Kapağı ile Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni kapaklı yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

"HANYALI KONYA" Mecmuamız Çıktı

Konya Şubemiz HANYALI KONYA adlı bir mecmua neşrediyor.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın İkinci Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın ikinci sayısı çıktı.