HANYALI KONYA - 5. Sayımız Neşrolundu

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının beşinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan «Türk Faşizminin Neresindeyi(z)m ?» manşetiyle çıktı.

«Gayr-i Müslim âlemin faşizmle alış verişi ister istemez sosyalizmle alış verişe işaret eder. Çünkü her iki –izm de Batı medeniyetine mahsus evrimci ve ilerlemeci şifreleri çözme gayretlerinin birer mahsulüdür. Hâlbuki Türk faşizmi varlığını bu şifrelerin şifreliğine halel gelmemesi özenine borçludur. Bizim topraklarımızda faşizmi yeşertmek isteyenlerin medet umdukları eylem Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak ifadesiyle üç şubeli karakteri benimsedi. Türkleşmesi, İslamlaşması, Muasırlaşması beklenenler kimlerdi? Kilit üstüne kilit. »

Beşinci sayımızda yer alan diğer yazı başlıkları şu şekilde sıralandı:

Adamlıktan Çıkmakla Köleliğe Girmenin Abc’si

Mehmet Ali Yeşil

Medreseden Milli Eğitime Kronolojik Seyir
Muammer Parlar-Mustafa Karakurt

Doğacaktır Sana Va’dettiği Günler Hakk’ın:
İslâm’ın İtikadî Bir Zenginlik Olarak Yaşanması
Abdulhamid Sağır

Kim Ne Demiş? 1 Mart Tezkeresi
Murat Çekirdek

Arapça Değil ki Uydur Uydur Söyle
Yusuf Ay

Lafı Karıştırıyorsan Lafa Karışma
İstiklâl Marşı Derneği İstanbul Şubesi

İşin Türkçesi
Cafer Berçin

Düşmanın Zamanıyla Gerdeğe Girmek / İstiklâl Marşı Derneğinde Haberler

Mecmuamız 18.11.17 Cumartesi yapılacak "Sınıf Bilinci Bilanço: Türkçe Konuşmaz ki Allah'tan Korksun" konuşmasının yapılacağı salonun fuayesinde kurulacak TİYO standından da temin edilebilir.

ELHAN-I ŞITA

Eğer Elhan-ı Şıta şiirinin bize ne fayda sağladığını anlamak istiyorsak oturup bu şiirin yazıldığı dilin özelliklerini, bu dilin renklerini anlayacak düzeye gelmemiz gerekiyor.

ŞİİR KARTLARI

Derneğimizin hazırladığı on sekiz adet şiir kartı TİYO Yayıncılık'tan ve dernek şubelerimizden temin edilebilir.

URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ

Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" Kitabı "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" ile Birlikte Neşroldu.

"TEHDİT DEĞİL TEKLİF" ile "İRTİCA ELDEN GİDİYOR" kitaplarının yazıları konularına göre sıralanıp tek bir kitap olarak neşredilmiştir. Kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

"CUMA MEKTUPLARI I" Neşrolundu

1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.

"WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" Kitabının Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" kitabının yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1438" ÇIKTI!

İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu.

"Küfrün İhsanı Olmaz" Kitabı Çıktı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in  “Desem Öldürürler, Demesem Öldüm” kitabı ile başlattığı serinin ikinci kitabı "Küfrün İhsanı Olmaz" TİYO Yayıncılıktan çıktı.