"DİL İLE İKRAR" Kitabı Neşrolundu.

İsmet Özel’in şiir sanatı vesilesiyle yaşama sanatına bulaşmış olması okuyacağınız yazılar tomarına, giderek bu kitaba seçtiği serlevhanın “Dil ile İkrar” olarak belirmesini gerektirmiştir. “Dil ile İkrar” evvelce neşrolunmuş “Desem Öldürürler Demesem Öldüm” , “Küfrün İhsanı Olmaz” ve “Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” kitaplarından sonra Kur’an harfleri ile sağdan sola, latin harfleri ile de soldan sağa neşredilmiş dördüncü İsmet Özel kitabıdır.

Neyi yazacağım? Dil ile ikrar edeceğim ne olmalı? Söz bahsinde bize verilen emir “Hayır söyle, yoksa sus!” şeklindedir. Hayrı dil ile ikrar etmeyeceksem sözün, sözlerin sahasını terk edeceğim. Kendisine yazı ile ikrar fırsatı tanınmış biri olmam üzerimdeki vebal yüküne dair şuura beni zorluyor.

Kalp ile tasdik etmediği halde dil ile ikrara yelteneni münafık biliyoruz. Dil ile ikrar münafık için bir yelteniş olarak kalır. Dolayısıyla kalp ile tasdike hazırlanmamış ikrarın dil ile vuku buluşu da zaafa uğramış olur. Mü’min de münafık da “Şu Allah’ın işine bak!” sözünü ikrar edecektir. Bununla mü’min Allah’ın işine karışmanın kendi haddi olmadığına işaret etmiş olur. Münafık ise Allah’ın işi olarak müşahede ettiği ne ise onu benimsemediğini dışa vurur. “Şu Allah’ın işine bak!” diyen mü’min her hal ü kârda mükellefiyetleri bakımından bir ikaza uğradığını kabul eder. “Şu Allah’ın işine bak!” diyen münafığın tek düşündüğü vaziyetin lehinde tezahür ettiği zannıyla azami istifadeye bakmak; sıkıntılı bir vaziyet idraki halinde ise asgari zararla belâyı savmak olur.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Kitabının Genişletilmiş Yeni Baskısı Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.

İstiklâl Marşı Derneği Yeni Yönetim Kurulunun görev taksimatı yapıldı

17.07.2010 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyelerimizin görev taksimatı yapıldı.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR

İsmet Özel'in her birini tek bir kitap olarak tasarladığı ve İstiklal Marşı Derneği portalinde yayınlanan "Homeros'tan Karl Marx'a Şiirin Türk Tarihi", "Türküm Doğruyum İntikamım Ülkemdir", "Tersinden Edebiyat Tarihi" ve "Önce Namazdan Soracaklar"...

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

ŞİİR POSTERLERİ (Posta ile gönderilebilmektedir)

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in üç şiiri "Yaşamak Umrumdadır, Bakır Tenli Yapraklar, Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak" poster halinde neşredilmiştir.

"CUMA MEKTUPLARI II" Neşrolundu

Cuma Mektupları II: Yeni edisyon ve yeni önsöz ile tek ciltte toplandı.

TEKNE KAZINTISI NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının dokuzuncusu olan “TEKNE KAZINTISI" neşrolundu.