"SINIF BİLİNCİ - GÜZ"

"Yazımızı geri alacağız ama nasıl? Sınıf Bilinci bu sorunun cevabını sarahate kavuşturmak için çıkıyor. Üç senelik bir neşriyatın ilk adımı olan Güz sayımız Türkçe okuyup yazmanın vazgeçilmezliğini öğretecek.

Sınıf Bilinci’nde öncelik çocuklarımızın. Bol resimli Güz sayımızda çocuklar, Türk yazısının asıl şekliyle, edebiyatımızın güzide numunelerini okuyacak. Vatanımız, tarihimiz, coğrafyamız hakkında da bol miktarda resim ve malumat var. Sanmayın ki Sınıf Bilinci sadece çocuklarımız için çıkıyor; sınıfları doğrudan geçip gerçeği gören gençleri ve bizden geçti artık diyen yaşlıları da hatalarından geri dönmeye davet ediyor."

Derneğimizin hazırladığı "SINIF BİLİNCİ" kitabının "GÜZ" nüshası neşroldu.

Kitap, dernek şubelerimizden, TİYO Yayıncılık'tan, kitapçılardan ve internet üzerinden satış yapan sitelerden temin edilebilir.

"Sınıf Bilinci"nin "Güz" nüshasının ardından "Kış", "Bahar" ve "Yaz" nüshaları da yayınlanacak. Bu dört sayıdan sonra bir sene boyunca aylık, daha sonra da yine bir sene boyunca haftalık çıkacak bir mecmua şeklinde "Sınıf Bilinci" neşredilecek. Bu sebeple de "Sınıf Bilinci"ne abone yapılacak. İlk dört sayıya abone olmak için tiyokitap@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

KÜNYEDEN KİNAYE

Mehmet Akif hakkında yazılan kitapların hemen hepsinde Cenap Şahabettin’den iktibas edilen şu satırlara denk geliriz:

HIRİSTİYANLAR DA AZİZ OLUR MU?

Süleyman Çelebi’nin telif ettiği Mevlid’in Tevhid Bahrinde “Ey azizler, işte başlarız söze, Bir vasıyyet kılarız illâ size” beyti vardır. Müellif cemaate “azizler” diyerek hitap etmiştir.

BİR YUSUF MASALI
TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!

İsmet Özel'in Türk milletinin şairi olarak Bir Yusuf Masalı'nı 1967 yılında yazmaya karar verdiğini...

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Üçüncü Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın üçüncü sayısı çıktı.