"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1438" ÇIKTI!

İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu. Takvimimiz bu sene de duvarda veya masada kullanılabilmesi gözetilerek hazırlandı.

Takvim yapraklarının ön yüzünde ezanî vakte göre on ilimizin (İstanbul, Konya, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bartın, Adana, Kahramanmaraş, Giresun, İzmir)  namaz saatlerine, bir hadis-i şerife, o güne ait vakalara ve İstanbul ili için gün kısalması-uzamasına yer verildi.

Takvim yapraklarının arka yüzü ise Kur’an harfleri ile Türkçe okuma-yazma öğrenilebilmesine hasredildi. Türkçe okuma-yazmayı bilmeyenler için harflerin öğretilmesiyle başlayan ve resimli basit kelimelerle devam eden derslerde pratik bir usul takip edildi. Her sene farklı temrinlerin yeraldığı  İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesi nushasıda temrinler dokuzuncu (hıristiyan takvimine göre on beşinci asır) Türk Edebiyatından ve halk hikayelerinden seçildi. Bir kitap gibi kullanılabilecek olan takvimimizin sonunda ders ve temrinler için bir de fihrist mevcut.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil, modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hâdiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

(Takvimimizi dernek şubelerinden, TİYO Yayıncılık'tan ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.)

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE İKİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin İkinci Nüshası neşrolundu.

"Sakın, Alçakları Uğratma!" Bülteni Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı dördüncü bülten "Sakın, Alçakları Uğratma!" çıktı.

Genel Başkanımızın yeni kitabı "Desem Öldürürler, Demesem Öldüm" çıktı.

Derneğimizin ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in kitapları artık TİYO'dan çıkıyor!

HANYALI KONYA Mecmuamızın 7. Sayısı Çıktı

Konya Şubemizin neşrettiği «HANYALI KONYA» mecmuasının yedinci sayısı İsmet Özel’in yazı başlığı olan "İsmet Özel’in Hangi Cehennemde Olduğu Kimsenin Umurunda Değilse Benim Hiç Değil" manşetiyle çıktı.

"TÜRK OLMAK" PANELİ KASTAMONU'NDA YAPILDI

İstiklâl Marşı Derneğinin 12. sene-i devriyesi münasebetiyle Nasrullah Camii'nde okunan mevlid-i şerif ve İstiklâl Marşının ardından "Türk Olmak" serlevhalı panelimiz Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu yapıldı.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN SEKİZİNCİ SAYISI ÇIKTI

Çelimli Çalım Mecmuamızın sekizinci sayısı çıktı.

KÜFRÜN İHSANI OLMAZ Kitabının Yeni Baskısı

TİYO Yayıncılığın on üçüncü kitabı “Küfrün İhsanı Olmaz”ın yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

"İLTİFAT AĞYAREDİR DOST ACI SÖYLER" Neşrolundu

TİYO Yayıncılık “Türkçeden İslâma Giriş” serisine bir telif eser daha kattı.