“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı
Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı “İŞLEM TAMAMLANDI, NETİCE SIFIR veya PUTLARI KIRDIK, ÇANLARI SUSTURDUK, SONRA?” şeklinde.

Madem vavlı Türk değiliz, o halde neyiz? Birileri bize “vavı noksan Türk” diye seslense hoşumuza gider mi? Benim gitmez. Telâffuz ettiğimiz “biz vavlı Türk değiliz ifadesinden bir netice hâsıl olsun istiyorsak meseleyi Kürtlerin assimile (edilmesi değil) olması, Alevilerin de (sünnîleştirilmeleri değil) sünnileşmesi zaviyesinden ele almamız zarureten lâzım. Çünkü mesele ne Türk topraklarında yaşayan Kürtlerin, ne de Türk topraklarında yaşayan Alevilerin meselesidir. Mesele ümmet-i Muhammet’in millî birliği meselesidir. İlginçlik peşimizi bırakmıyor: Eğer Türkiye bu güne kadar millî birlik meselesinin acılarını çekmiş ve halen çekiyor ise Kürtlerin ve Alevilerin kimliklerinin inkârı yüzünden değil Kürt ve Alevi olmayanların ne oldukları suali yüzünden çekmiş ve çekmektedir. Birileri benim ifadelerimin sarih ve fasih karakterinden uzakta durup prim yapmağa çalışıyor. Benim sözümün ne Kürtlerin Türkler içinde ve ne de Alevilerin Sünni çoğunluk içinde eritilmesiyle alâkası vardır. Bizimle alâkası olmayan bu eritme gayretleri lâik Cumhuriyet idaresinin tek parti dönemine ait başarısız ve müflis uygulamalarıdır.

On sekizinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ VAVLI GÂVURLUĞUN MİMLİ TARİHİ”
Gökhan Göbel, “VAV'LI EMANCIPATION versus KALIN TÜRK”
Lütfi Özaydın, “ADIMIZ DA BİZİ İSLÂM’DAN AYIRMAYA MÂNİDİR, KELİMELERİMİZ DE”
Faysal Toprak,  “VAVLI TÜRK’ÜN KUYRUĞUNA YAPIŞANLAR”
Mustafa Tosun, “RAPUNZEL’İN PERUĞU - Y(OUR) COW(BOYS)”
Muammer Parlar, “İSLÂM’IN SAVAŞ GÜCÜNÜN İSLÂM’LA SAVAŞAN GÜÇLE İMTİHANI”
Salih Gezgiç, “SAM” YELİYLE YELLEMİŞ YEŞİL POSTLU CÜDAMI,KİME YEŞİLLENSE ZATEN GETİRMİŞ KÖHNE “BAHAR”I!
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -18”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Fikret Demir, “ TÜRKİYE'NİN KIBLESİ”
Mehmet Ali Yeşil,  “AT”LA GEL TIMARHANEYE
Seyfullah Köksal, TÜRK TARİH TEZİ: “TARİHTEN ÖNCE VARDIK, TARİHTEN SONRA VARIZ! TARİHTE YOKUZ!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 4”
Yahya Çiftci, “MİLLÎ MÜCADELE” TÜRKÇE Mİ?
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İNTİHAR SÜSÜ”
Oruç Özel, “ÇELİMLİ ÇALIM”IN HİTAMI, “HAKLI YUMRUKLAR”IN BİDAYETİ

İSTİKLÂL MARŞI NASRULLAH CAMİİ'NİN İÇİNDE DEĞİL ANCAK AVLUSUNDA OKUTULDU

Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.

ÇELİMLİ ÇALIM ÇIKTI!

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk mecmuası “Çelimli Çalım” neşredilmeye başlandı.

"Muvakkitin Gözyaşları" Sergi ve Konser

"Muvakkitin Gözyaşları” serlevhalı sergimiz Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in teşrifiyle açıldı.

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Neşredildi

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ” neşredildi.

İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış?

"ELHAN-I ŞİTA" Kitapçığı Neşrolundu!

Elhan-ı Şita Türk harfleriyle neşrolundu.

“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı