"SÖNMEZ OCAĞIN BEŞ YILI" Sergisi Adana'da Açıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin “Sönmez Ocağın Beş Yılı” adlı sergisi 15 Aralık Cumartesi günü Adana’da açıldı Seyhan Kültür Merkezinde 22 Aralık 2012 tarihine kadar gezilebilecek olan serginin açılışı münasebetiyle İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel bir konuşma yaptı. Serginin bir anlayış ve kavrayış sırası takip edilerek tertip edildiğine işaret eden Genel Başkan İsmet Özel, bu sergiyle bir milletin ancak kendine mahsus dinamizmi harekete geçirerek ayağa kalkabileceğinin, yürüyebileceğinin, yükselebileceğinin anlaşılabileceğini ifade etti.

Açılışına Adanalıların büyük ilgi gösterdiği sergi Seyhan Kültür Merkezinde 22 Aralık 2012 tarihine kadar gezilebilenecektir.

Genel Başkan İsmet Özel konuşmasında, “Hâkimiyet bilâkaydüşart milletindir” dendiğinde, “Millet-i Hâkime” isimlendirmesine de atfen, bu topraklara Müslümanlardan başkası tasarruf edemeyeceğinin ifade edilmekte olduğunu; bunun meydana getirdiği korku sebebiyle Türk Milleti’nin millet vasfının yok edilmesi programının devreye girdiğini söyledi. Bu korkuyla birlikte, YMCA (Young Men's Christian Association) isimli kuruluşun “Türkiye’deki gençleri Hıristiyanlaştırmayacağız. Ancak onları öyle yetiştireceğiz ki yaptıkları her tercih bir Hıristiyan’ınkiyle aynı olacak.” şeklindeki deklarasyonunun sonuca ulaştığını ifade eden Genel Başkan İsmet Özel, bugün halen bilinçaltı mesajlar yoluyla Hıristiyanlaştırmanın devam ettiğine dair örnekler verdi. Türk Milleti’nin yazısının elinden alınmasıyla birlikte sadece biçim olarak değil, ses ve anlam bakımından da büyük bir tahribatın vuku bulduğuna, bugün Türkçe konuştuğu zannedilen insanların, vaktiyle gayrimüslim Türkçesi olarak tavsif edilen bir lisanı konuşma derekesine düştüklerine dikkat çekti.

YAZIMIZIN ELİMİZDEN ALINMASI BİZİ GELECEKTEN MAHRUM BIRAKTI

Türkiye’de iki tip insan var: Bir tip Türkiye ortadan kalktıktan sonra kendi mensup olduğu unsurun işini yükseltecek olan, ikinci tip de Türkiye ortadan kalktıktan sonra herkesten fazla kazanacak olan. Buna karşı bir şey yapılamaz. Türkiye’de birileri bir rota tutturmuş ve bu rotada dörtnala ilerliyorlarsa bunun önüne çıkmak ezilmeye razı olmak demektir. Onun için bizim kendi işimize bakmamız gerekiyor. İstiklâl Marşı’nı yazıldığı gibi okuyabilmek bizim işimiz.” Bunun da ilk adımının, herkesin en azından kendi adını yazabilmesi olduğunu ifade eden Genel Başkan İsmet Özel; 1928’de yazımızın elimizden alınması üzerine geçmişimizle bağımızın koparıldığının söylendiğini hatırlatarak, bu görüşün doğru olmadığını, yazıdan mahrum kalışımızla aslında gelecekten mahrum bırakıldığımızı beyan ederek şunları ekledi: “Yazımızı geri aldığımız takdirde bu bizim bir millet hayatı konusunda kararlılık içinde olduğumuzun ispatı olacak. Yalancı, sahtekâr olmadığımız; bir davamızın olması ve o davadan sapmamayı şeref bilmemiz manasına gelecek. Ama bunu beceremezsek böcekler gibi yaşadığımızı bir daha ispat etmiş olacağız.

Konuşmasının sonunda Suriye’deki hadiselere de temas eden Genel Başkan İsmet Özel şunları söyledi: “Suriye hakkında her türlü yalan bilgi Türk televizyonlarında yer alıyor. Ajans haberlerinde yer alan şeylerin hiçbiri Suriye’de olmuyor. Suriye bir dönüm noktası oldu. Dünyada ve Türkiye’de Suriye’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin İkinci Vietnam’ı olduğunu ifade eden bir insan varsa o da benim. Gerçekten böyle oldu. İnsanlar hala bir çözüm aramaya çalışıyorlar, kendilerini kurtarmak için. Amerika Vietnam’dan çekilirken aynı zamanda oradaki askeri varlığını da çekti. Ama bu İkinci Vietnam’da tam tersine Amerikan askeri varlığı Türkiye üzerinden güçlenmiş oldu. Bunun bize ileride getireceği şeyler nedir, bilmiyoruz.

15 Aralık 2012 Cumartesi, Adana