Sönmez Ocağın Beş Yılı - Sergi / İstanbul

"Sönmez Ocağın Beş Yılı" serlevhalı bir afiş sergisimiz İstanbul'da Genel Başkanımızın katılımıyla 26 Mart Pazartesi günü açıldı.

Sergimiz 01 Nisan Pazar günü akşamına kadar İstanbul'da fatih Ali Emiri Sergi Salonunda gezilebilecektir.



26 Mart - 01 Nisan 2012 - İSTANBUL  
Ali Emiri Kültür Merkezi Sergi Salonu
Mimar Sinan Mah.Akşemsettin Cd.No: 52 (İst. Emn. Müd. Arkası) Fatih



Türkler neyin ne olduğunu, neyin nesi olduklarını hareket halindeyken bilebilir. İstiklâl Marşı Derneği beş sene boyunca kat ettiği yolda icra ettiği her bir faaliyeti yapılması kaçınılmaz olduğu için yaptı. Söylenmesi kaçınılmaz sözler söyledi. Kaçınılmazdı; çünkü “Son Ocak” vasfıyla kuruldu. Bundan dolayı her bir faaliyeti zaruretlerin sıralaması oldu. Çünkü istiklâl, zaruri olanları toparlayarak, yüklenip götürmekti. Zaruretlerin merkezden muhite doğru yapılan sıralaması Son Ocak’ı beş senenin sonunda Sönmez Ocak’a inkılap ettirdi.

İstiklâl Marşı Derneği tıpkı İstiklâl Marşı gibi, Türkiye gibi; İtikadî temeli, siyasî ve tarihî veçheleri göz ardı edilerek görülemez. Türkiye’nin taşıdığı potansiyel ve imkân hangi mikyasta ise bugün Sönmez Ocak onu taşıyor. Bir taraftan tüm dünyanın ihtiyacı olan bir potansiyel, diğer taraftan mânialarla doldurulmasına rağmen yürünmesi gereken tek yol… Kabulünden sonra rafa kaldırılmış İstiklâl Marşı’nı ve doğuşundan sonra önü mânialarla örülmüş Türkiye’yi davası haline getiren tek teşekkül…

İstiklâl Marşı İslâm davasının omurgasıdır. Hem bütün insanların hem de bütün Müslümanların onsuz edemeyeceği dava İstiklâl Marşı davası olmuştur. Beş senenin sonunda şunu diyebiliyoruz: Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kuruluşun bünyesinde itikadî, siyasî ve tarihî veçhe bir arada, mezcedilmiş halde bulunuyor. Bu başlı başına bir imkândır. Teori olarak kalmama ihtimali en yüksek imkândır. İstiklâl Marşı, önce sosyalist dönüşümü ve ardından İslâmî dönüşümü bir imkân olmaktan çıkarmaları gibi harcanabilir bir şey değildir. Türkiye’de yürütülen siyasî programların tesir edemediği saha İstiklâl Marşı İdeolojisidir.

İstiklâl Marşı Derneği’nin Son Ocak’tan Sönmez Ocak’a varan serencamını; kuruluşundan beşinci sene-i devriyesine kadar hangi vetirelerden geçtiğini, geçerken hangi etkileri ve izleri bıraktığını, ne söylediğini afişe etmek için afişlerimizi sıralayıp sergiliyoruz. Encamı hayrolsun!