Diline Doladığıdır - 121

Bizim bir beton blok olmamıza engel olunarak “millî mesele” derdimizin hal yoluna girmesine mâni olmak üzere bilhassa tedrisatımız tefessüh etmiştir. Yani bu hal yolunu tıkamak için bizim ana okulundan itibaren bütün tedrisatımız tefessüh etmiştir. Ne demek tefessüh etmek? Kokuşmak. Kokuyor fakat kötü kokuya alışmış insanlar. Onlara bu ortam kötü kokmuyor.

Diline Doladığıdır - 168

İstiklâl Marşı “korkma” ile başlıyor, “istiklâl” diyerek bitiyor.

Diline Doladığıdır - 164

İnsanlar kâfirler eliyle, kâfirler diliyle öyle bir yola sokuldular ki her parçanın diğeri aleyhine işlediği bir terkip esas alındı.

Diline Doladığıdır - 100

Biz Türkler kendimizden çok Rasulü Ekrem’i seviyoruz.

Diline Doladığıdır - 14

"Türkiye'de, İstiklâl Harbi’ni kaybedenler bir an pes etmedi, İstiklâl Harbi’ni kazananlar bir an söz sahibi olmadı."

Diline Doladığıdır - 83

"İstiklâl Harbi öncesinde yağmalanması başarılamayan Türk toprakları, bugün bu tehlikeye maruz bırakılmış haldedir. Bunun da en parlak sloganı...

Diline Doladığıdır - 110

1921 yılında olduğu gibi Türklerin tarih sahnesinden silinme tehlikesi bugün de var.

Diline Doladığıdır - 153

Ama bu İstiklâl Harbi’dir kurtuluş savaşı değildir. Bağımsızlık savaşı da değildir. Çünkü burası Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan, Kürdistan, Irak, Suriye değil. Türkiye!

Diline Doladığıdır - 130

Niçin bu ülke Türkiye’dir?